Се бара крвна плазма за млада девојка во критична состојба

Апел за помош на млада скопјанка која во тешка состојба се наоѓа на клиника споделува нејзината пријателка:

Друштво, за моја многу блиска другарка која се наоѓа во многу критична состојба на Клиника, потребна ни е плазма од крвна група 0+ од дарител кој бил болен од ковид. Секој кој е во можност да дарува и сака да спаси живот, ве молам да ме контактира на 071 62 79 62. Станува збор за млада, убава, паметна и добра девојка која е во животнозагрозувачка состојба. Семејството и јас ви благодариме.