Само прифатете ги другите онакви какви што се...

Само прифатете ги другите онакви какви што се. 

Прифатете го фактот дека постојат луѓе кои не сакаат промени. 

Постојат луѓе кои никогаш нема да признаат вина за ништо, ниту пак ќе застанат зад сопствените дела. 

Едноставно прифатете го фактот дека можеби никогаш нема да го добиете извинувањето кое толку го посакувате. 

Прифатете дека тоа е нивен избор. Тие самите одбрале како да се однесуваат и тоа нема никаква врска со вас. 

Прифатете го фактот дека не сакаат сите да се развиваат, ниту пак да застанат зад своите грешки. 

Прифатете го фактот дека исто како што вие правите избори, така и тие го избираат најдоброто за себеси. 

Прифатете го фактот дека луѓето ќе ве лажат и ќе продолжат да си тераат по свое, затоа што едноставно се такви по природа. 

На крајот, прифатете и сфатете дека вие сте тие го дозволуваат тоа.

Само прегрнете ја сопствената одговорност и конечно одбијте да ги прифаќате нивните игри кои секој ден сѐ повеќе го кршат твоето кревко срце.

И конечно, дозволете им нека си одат... онаму каде што сакаат да одат.