Само на Балканот: урнебесни изговори со кои се избегнува сексот

Во светот е раширено верувањето дека сексот е една од најважните човечки активности. Колку и да  има причини за секс веројатно постојат и исто толкав број изговори за тоа да не се случи.

Некои одат толку далеку што тврдат дека токму сексот е најважен за здрава врска. Во продолжение ви преставуваме листа на шеговити изговори на мажите но и жените од овие простори со кои  го избегнуваат овој дел од емотивната врска.

*Леле,кај сега кога толку многу ме боли главата.

*Не можам вечер ќе има добар фудбал.

*Не сум депилирана.

*Утре треба рано да станам, првиот состанок ми е во 8:15 ми треба да сум одморен.

*Се прејадов на вечерата навистина не можам сега.

*Нешто ко да ме фаќа настинка се плашам да не заразам и тебе.

*Леле немој сега ти се молам ,  кој ќе се тушира пак.

*Јадев лук  имам киселини ај за викенд да оставиме.

*Немој вечер  нели се договоривме дека викендов ќе  ги пратиме децата кај моите, ете тогаш ќе може.

*Не можам  ми студи на нозете.

*Ми се укочи  грбот да не направиме некоја беља поголема ај да оставиме за друг ден.

* Гледам серија (реприза на „Пријатели”)

*Испотена сум и „смрдам“. Морам да се истуширам (а не се истуширала до идното утро)

*Се обидувам да гледам филм (заспала по 15 минути)

*Пијан си мирисаш

*Не,не и не.