„Роња, ќерка на ограбувачот“ - нова премиера во Театарот за деца и младинци

Театарот за деца и младинци, Скопје, најавува нова премиера. 

Имено, се работи за претставата „Роња, ќерка на ограбувачот“, во режија на Јакуб Максимов од Чешка. Од Театарот велат дека наскоро ќе го објават датумот на премиерата и најавуваат уште една магична претстава за публиката.