Родители внимавајте: Вакви тетратки за деца се продаваат во Скопје (Фото)

Почетокот на новата училишна година е на прагот, а со тоа и подготовките на родителите и дечињата со училишен прибор. Токму затоа во тетратки, моливи и пенкала може да се видат во секој маркет. Токму овие две фотографии се направени во еден голем скопски маркет каде поголем дел од граѓаните купуваат училишен прибор.

Разбираме дека сме 2019 година и дека времињата се менуваат па денеска децата имаат нови идоли, но вакви тетратки го поминуваат прагот на сечиј вкус барем кога станува збор за деца, па дури и постари од 15 години.