Робин Вилијамс: „Не се поврзувајте со токсични луѓе. Подобро е да бидете сами отколку со луѓе кои прават да се мразите себеси“

Робин Вилијамс е познатиот актер од неговите филмови од кои научивме многу. За, жал иако неговиот живот беше прекраток, тој остави позади себе многу мудрости.

„Мислев дека најтешкото нешто во животот е да завршиш сам. Но, тоа не е точно. Најлошо е да бидеш со луѓе кои прават да се чувствуваш сам.“

„Мислам дека најтажните луѓе се трудат највеќе за да ги направат другите среќни, бидејќи знаат како е да се чувствуваш безвредно. Тие не сакаат никој да се чувствува така.“

„Комедијата е глумење оптимизам.“

„Дури и будалите изгледаат паметно кога молчат.“

„Некои се родени со талент. Некои постигнуваат голем успех. Некои го добиваат како подарок за матура.“

„Ни е дадена само една искра на лудило. Никогаш не би требало да ја изгубиме.“

„Без оглед на тоа што ви кажуваат луѓето, зборовите и идеите можат да го променат светот.“

„Сите што ги среќавате водат битка за која не знаете ништо. Бидете љубезни. Секогаш.“

„Секогаш мислев дека идејата за образование е учењето самиот да размислуваш.“

„Не постои срам во неуспехот. Единствениот срам е во тоа да не дадеме се од себе.“

„Не се поврзувајте со токсични луѓе. Подобро е да бидете сами отколку со луѓе кои прават да се мразите себеси“

„Времето е најдобар учител, но за жал, тоа ги убива сите свои ученици.“

nike air max 1 sale