Снегот веќе стана реткост во нашиот главен град.За минатото нашите постари знаат да ни раскажат дека имало и по еден метар снег и сите се движеле со санки, тогаш и немало многу автомобили, а градот едноставно живеел во една зимска бајковита идила.

Се навараќаме во 2014 година кога од првите снегулки, па се до доцна во ноќта, децата и возрасните излегоа од своите топли денови, ги извадија санките и го разубавија Скопје.