Од местото кое на времето беше собиралиште на скопјани за време на летните горештини, едно од неколкуте каде се одеше на семејни излети и каде навечер се излегуваше во кафеаната крај базенот, сега нема ништо. Останати се само пријатни спомени кај постарите граѓани.

Сега сликата околу базенот и неговите некогашни придружни објекти е морничава. Останата е руина, која не само што е грда за гледање, туку и опасна за секој што ќе влезе таму.