Повозрасните скопјани сигурно се сеќаваат како некогаш изгледаше центарот на главниот град на Македонија.

На ретката видео-снимка од британската филмска архива Хантли може да се види како изгледаа Офицерскиот дом, Камениот мост и секојдневието во Македонија во далечната 1950 година.