Реномирани артисти на „Liveurope“ фестивалот во МКЦ

Кои се артистите кои годинава ќе бидат дел од „Liveurope“ фестивалот кој ќе се одржува во Младинскиот центар во Скопје?

Имено, од МКЦ најавуваат настапи на „Деva“, „YMNK“ и „Pantaloons“.

-Деva или Dorina Takács е комплетен DIY проект на 21 годишната авторка од Будимпешта. Таа ги пишува и продуцира и пее своите траки, но и ги прави своите дизајни. Нејзината музика е совршена комбинација на атмосферски звуци, пулсирачки басови и полифонични мантри инспирирани од унгарски фолк песни.

YMNK e етаблиран артист и DIY сајзер ентузијаст од Франција. Сака да експериментира, открива, истражува и поигрува со звуци. И тоа се гледа во неговиот музички израз: придружен со електрична гитара. Негде меѓу психоделичниот хаус на Caribou и хедонистичкиот хаос на Dan Deacon зачинети до 8 битни звуци, амбиент па дури и math-rock.

Pantaloons е трио составено од три "несмасни момци", барем како што тие тврдат. Luka Belič (саксофон), Aljaž Markežič (туба) и David Nik Lipovac (тапани) прв пат се појавуваат како дел од Chilli Brass Band во 2016. Нивната музика е составена од уникатен стил на електронска денс музика со примеси на џез, фанк, брејкбит, дабстеп и се! - информираат од МКЦ.