Сега замислете додаток на путер од кикирики и посегнете по состојките за да почнете со подготовката.
Ова е колач со совршен вкус и ви гарантираме дека нема да сакате да го поделите со никого.
Загрејте ја рерната на 190 степени целзиусови.
Намачкајте го малиот единечен сад за печење на колачот со путер.
Стопете ги чоколадото и путерот, а потоа додаете го јајцето, екстрактот од ванила и шеќерот.
Добро измешајте додека смесата не стане мазна.
На крајот додадете го брашното и солта и уште еднаш промешајте.
Истурете ја смесата во калапот или садот за печење.
Коцката темно чоколадо ставете ја во центарот на смесата и ставете го путерот од кикирики.
Покријте го путерот со мал дел од смесата.
Печете 7 минути (без отварање на рерната) доколку сакате чоколадото да е многу течно или 10 минути ако го сакате колачето посуво.
Сервирајте со шлаг или топка сладолед.