Потребни состојки:
2 пудинзи со вкус на ванила
5dl млеко
5 лажици шеќер
2 пакетчиња ванилин шеќер
200g путер
200g шеќер во прав
150g + 80g брашно од кокос
80g печени лешници
Подготовка:
Пудинзите, шеќерот и ванилиниот шеќер сварете ги во млекото и оставете да се олади до собна температура.
Ставете пластична фолија и повремено мешајте за да не се направи кора.
Путерот и шеќерот во прав изматете ги додека не добиете пенаста смеса, па додајте ја во пудингот и измиксирајте. Додадете 150g кокос, измешајте и оставете во фрижидер да се олади и стегне.
Правете топчиња од оладената смеса, во средина ставете лешник и извалкајте ги во кокос.
Важно: Од овие состојки ќе добиете околу 70 топчиња. Ако ви се многу, секогаш може да ги преполовите состојките.