Радост во Скопската ЗОО: Мама Бетка со бебуш (фото)

Белоракиот гибон е ендемски вид, а бебињата се раѓаат без или со многу малку крзно.

Бебето гибон во првите месеци потсетува на вонземјанче, а во прегратките на мајката може да седи и до деветмесечена возраст – радосна вест која на Фејсбук ја сподели портпаролката на Скопската зоолошка градина, Тина Мицевска.

 

cheap nike air max 90