Работна сабота за Костовски: Еве каде сѐ се работи во Бутел

Градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски, денеска заедно со проектантите беа на улица 50 во горна зона Радишани, каде е даден налог за изготвување проект за потпорен ѕид во должина од 50 метри.

-Ова е едно од клучните барања на локалните жители, бидејки стравуваат од можност за целосно излизгување на уличката над ул. 50, порача Костовски. 

Во оваа општина, во дворот на ООУ “Ацо Шопов“ почна со изградба на нов летниковец како дел од акцијата за нов лик и целосно уредување на ова место.

Костовски информираше и дека на три позиции во општината поточно кај зградите во Бутел 2, побошки пат и Љубанци сезонските работници со помош на механизација ги кастрат израснатите зеленила и се грижат за хигиената.