Работи во кои ќе се препознаат само трапавите луѓе

Да се биде трапав е тешка работа. Вашите пријатели нема да ви веруваат дека може да држите нешто без да го скршите, а и вие постојано имате гребнатини и модрици од некои чудни инциденти и секако, големи се шансите дека денес ќе се удрите од нешто.

Постојат денови кога мислите дека универзумот работи против вас.

Ова се само дел од маките со кои се соочуваа трапавите луѓе:

 1. Без оглед дали е шолја за кафе или убава чаша за вино, голема е шансата дека ќе ја скршите.
 2. Генерално не купувате облека во бела боја, затоа што навистина нема поента.
 3. Генерално избегнувате да бидете во близина во работи кои се бели (облека, постелнина, па и ѕидови).
 4. Неподвижните објекти можат да бидат многу опасни.
 5. А сопнувањето од сопствените нозе е секојдневна навика.
 6. „Елегантно“ не е во вашиот речник, а ни живот.
 7. После секој оброк најверојатно имате потреба да ја промените маицата.
 8. Ставањето капки за очи е невозможна работа.
 9. Секој маникир го уништувате за помалку од три часа.
 10. Секоја вежба и задача која од вас бара баланс е автоматски осудена на неуспех.
 11. Луѓето никогаш не им веруваат на вашите приказни за тоа како сте ја добиле таа модрица.
 12. Вашите пријатели имаат барем по 2 видеа и милион слики од глупост која сте ја направиле.
 13. Вие, алкохол и штикли – комбинација која не ветува ништо добро.
 14. Вие – кога сте возбудени – е тоа е многу страшно.
 15. Но, вашите пријатели секако ве сакаат.
 16. Веќе и знаете како да ги изведувате вашите трапави и глупости и тоа да изгледа навистина симпатично.