Секој ден кога ќе се разбудите, потсетувајте се себеси и кажувајте си ги овие работи:

1 . Не заборавајте дека вие сте таман како што треба.

2. Не мора да ги имате сите одговори за животот во секој секунда.

3. Имате прекрасна душа.

4. Верувајте му на животот. За се е потребно време.

5. Вие го заслужувате најдоброто.

6. Пронајдете го она што ве прави среќни и држете се за тоа.

7. Вие сте уникатни.

8. Вашата насмевка е прекрасна.

9. Прашајте се себеси дали ова што ве грижи денес ќе ви биде важно за една година?

10. Вие досега сте го преживеале секој ужасен ден, ќе го надминете и секој нареден.

11. Вие им значите на многу луѓе.

12. Не се плашете да размислувате надвор од рамките.

13. Фокусирајте се на она што е важно.

14. Никогаш нема да бидете млади како што сте денес.

15. Вие вредите и заслужувате љубов.

16. Вашите соништа не се недостижни.

17. Вие сте најдобри кога сте свои.

18. Не ги слушајте другите.

19. Вас ве ценат многу повеќе отколку што мислите.

20. Никогаш не  се менувајте за некој друг.

21. Можете да направите се што ќе ви падне на ум.

22. Посилни сте отколку што мислите.

23. Ако не сега, кога?

24. Со тек на време ќе биде подобро. Само треба да ги издржите кривините во животот.

25. Вашето минато е ваше минато. Оставете го таму.

26. Вие постоите за да му помогнете некому и да му го разубавите животот.

27. Без ризик, нема успех.

28. Најдете начин како да се усреќите себеси.

29. Вашата насмевка ја осветлува целата просторија.

30. Заштитете го вашето срце и исполнете го само со добрина.

31. Вие сте прекрасни и однадвор и одвнатре.

32. Верувајте во себеси и верувајте и на вашата интуиција.

33. Останете страствени.

34. Не се плашете да кажете ДА одвреме-навреме.

35. Вие сте едни и единствени на овој свет.