Работи кои сите жени кои наполниле 50 години добро ги знаат

 

Жените се моќни суштества со големо срце и чист ум – можат да прават што сакаат, но често се разочарани во животот затоа што често носат одлуки во полза на другите, а не за себе. Со овие разочарувања најчесто се соочуваат жените во 50-тите години. Писателката Викторија Токарева објасни кои 3 навики водат до незадоволство на жената во животот.

1. „Повеќе работам за другите отколку за себе“.

2. „Среќата е како пеперутка: колку посилно се трудиме да ја фатиме, толку побрзо лета. Проблемот е што со текот на годините, многу луѓе престануваат да се обидуваат да ја фатат оваа пеперутка и забораваат што е среќа, а таа едноставно исчезнува - преку нашите грешки“.

3. „Секоја личност која зависи од мислењата на другите, која не разбира што е здрава самодоверба, ќе биде само разочарана од годините. Ова не се однесува само на убавите актерки кои блескаа во младоста, а со текот на годините престанаа да се сакаат поради фактот што обожавателите избегаа некаде, туку и за обичните жени. Самољубието е стабилност, добро расположение без скокање напред-назад и здрав однос кон светот, и се развива со текот на годините, но колку побрзо започнете, толку подобро. Да се ​​сакаш себеси треба да биде прв приоритет на една личност. Ако не се сакате себеси, никој нема да ја пополни таа празнина“.