Психолозите сметаат дека одредени карактеристики влијаат на тоа некои луѓе да бидат родени лидери. INFJ карактерите се исклучително ретки, а само 2% од луѓето во светот можат да се пофалат со оваа посебна комбинација на карактеристики кои создаваат силни, емотивни и интуитивни луѓе, способни да постигнат големи работи во животот.

Ако некогаш сте чувствувале дека не припаѓате на вашата околина или дека никој не ве разбира, постои голема шанса дека сте INFJ личност.

Комбинацијата од овие 8 карактеристики го создава INFJ карактерот:

Сакате да пишувате

Овие луѓе обожаваат да пишуваат, затоа што не сакаат многу да ги покажуваат чувствата и мислите пред другите. Интровертни се и не сакаат многу интеракција со други луѓе, па поголемиот дел од своите чувства и мисли преферираат да ги запишуваат.

Сочувствителни сте

Емпатијата е способност за лесно поистоветување и поврзување со чувствата на другите. Баш поради оваа карактеристика луѓето ви се доверуваат и вам прво ќе ви се јават кога ќе се соочат со проблем.

Контрадикторни сте

Често сте контрадикторни, а вашето расположение се менува интензивно и брзо. Во еден момент се смеете, а во следниот не можете да престанете да плачете.

Лесно поврзувате и создавате целини

Имате фантастична способност за препознавање и брзо и лесно ги поврзувате сите точки за да стигнете до заклучокот.

Вреден работник

Верувате дека грижливата и внимателна работа  е прв чекор кон остварување на целите. На работата секогаш и пристапувате со голем ентузијазам и не ви е страв од предизвици.

Интуитивни сте

Во потполност и се потпирате на интуицијата. Верувате дека во животот ве води нешто поголемо од вас и дека ве насочува кон добро одлучување. Дури и во случај на лоши одлуки вие сте потполно свесни и ги чувствувате како грч кој ве стега.

Бргу им судите на луѓето

Имате грда навика да ги осудувате луѓето околу себе, а „благодарејќи“ на својот директен пристап често знаете и да ги повредите.

Секогаш сте во потрага по вистината

Имате силна потреба да ги истражувате тајните на универзумот. Верувате дека се е космички поврзано и постојано сте во потрага на скриени значења и нови вистини.