Состојки:
Лепче - 1
Крем сирење - 230 гр.
Чедар - 285 гр.
Говедско месо (исецкано) - 170 гр.
Млад кромид (исецкан) - 1 грст
Домат (исецкан) - 1
Бабура (исецкана) - 1
Лут сос (табаско) - 1/2 лажичка
Чили зачин - 1/2 лажичка
Начин на подготовка:
Чекор1:
Загрејте ја рерната на 175 степени.
Чекор2:
Сечете овално парче од горниот дел на лепчето, а потоа извадете ја средината така што ќе направите простор за другите состојки. Ставете го лепчето во тава за печење.
Чекор3:
Во голем сад измешајте го крем сирењето, чедарот, говедското месо, младиот кромид, доматите, бабурите, лутиот сос и чилито.
Чекор4:
Со лажица пополнете го празниот простор во лепчето со мешавината. Печете 30-тина минути.
Служете го додека е топло.