Прилагодувањето на броилата за новата тарифа е во полн ек.

Промените се планира да завршат на 24ти октомври. Но како да бидете сигурни дека Вашето броило има евтина тарифа. 

Едноставно погледнете на дисплејот од броилото во периодот од 14 до 16 часот, од понеделник до сабота.

Доколку во тој период на екранот ви се појавува индикаторот Т2, тоа значи дека имате евтина струја.