Протести на родителите од основното училиште „Ацо Шопов“ во Радишани

Денеска на главната улица во скопската населба Радишани се одвиваа протести кои ги организираа родителите на децата од основното училиште „Ацо Шопов“.

Протестот е организиран поради тоа што на 5 септември, на пешачкиот премин пред училиштето моторџија прегази деветгодишно дете.

Родителите побараа да се постават легнати полицајци пред школото, со што возачите ќе бидат принудени да ја намалат брзината на движење, како и да се дислоцира автобуската станица на линијата 57.

На протестот дојде и градоначалникот на Општина Бутел Велимир Смилевски, кој им вети на граѓаните решавање на проблемот и исполнување на нивните барања.