Протест пред Владата во 13 часот: Или Заев, или Македонија!

Денеска во Скопје ќе се одржи протест пред Владата во 13 часот. Поаѓањето е закажано од СЦ „Борис Трајковски“ и СЦ „Јане Сандански“ во 12:30 часот.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на социјалните мрежи вчера напиша:

Заев лажеше кога се колнеше во најмилото, a се пазареше за идентитетот, историјата, за Македонија.
Денес повторно лаже кога вели дека не преговара за идентитетот, јазикот, историјата, а историските комисии го демантираат и го тврдат токму спротивното. Лаже и кога вели дека има напредок. Безочно лаже и око не му трепнува!

Време е да се стави крај на неговата лудост пред да биде предоцна.

Утре протест во Скопје, пред Владата во 13 часот, поаѓање од СЦ „Борис Трајковски“ и СЦ „Јане Сандански“ во 12:30 часот.

Или Заев, или Македонија.