Протест на жителите од Пржино

Мораториум за градење во Пржино е барањето кое денеска до општинските власти го испратија жителите на населбата.

Со мирен протест по улиците во Пржино го изразија својот револт, од како што велат неконтролираното градење.

Потпишаа петиција за итно поништување на одобрението за градба каде се сруши потпорниот ѕид, како и мораториум на спорните градби на целата територија на населбата Пржино.

- Очекуваме советот на општина Кисела Вода да заседава по однос на истите и да бидеме известени во најкус можен рок, но не подолго од два месеци, изјави Јасна Бачовска за Сител