Пронајдени две стари минофрлачки гранати од Првата светска војна калибар 75 мм

На 15.10.2020 во СВР Битола, Н.С. од с.Карамани, битолско, пријавил дека во нива во атарот на селото пронашол две стари минофрлачки гранати од Првата светска војна калибар 75 мм. Гранатите се безбедно подигнати од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување. Увид извршила екипа од СВР Битола.
Пронајдени две стари минофрлачки гранати од Првата светска војна калибар 75 мм