Во Клуб Матица на Булеварот на книгите во четврток, 22.06.2017, во 20.00 часот ќе биде промовирана новата книга на Евгениј Хоуп со наслов „Годините кога научив да летам“.

Авантура. Мистерија. Филозофија. Ова е приказна која зборува за решителноста на еден млад човек да напушти сѐ во животот и да тргне на патување низ европските патишта со една цел – да го најде внатрешниот мир на островот, за кој и не е сигурен дали воопшто постои.

„Годините кога научив да летам“ е симбол за 30.000 километри поминато во автостоп низ Европа на писателот Евгениј Хоуп.

Спознајте се себеси и откријте колку далеку би отишле за да ги исполните страниците својата приказна!