Професорката со дециден став за бугарските провокации: Не се они криви што не посипуваат со фекалии, туку нашиве што срамно молчат!

Професорката од Правниот факултет Ана Павловска Данева со свој став на тема „бугарски провокации“. 

-Не се они криви што не посипуваат со фекалии, туку нашиве што срамно молчат!

Најопасни се оние наши политикантски релативизатори, што прифаќаат да излегуваат во јавност за да бранат сервилност и понизност, а ни се претставуваат како рационални интелектуалци, познавачи на политиката и дипломатијата.

Па, колку што вие можете да си ја наведнете кичмата и подадете задникот, не можат ни најнавежбани танчери и акробати на циркуска сцена!  - порача професорката на својот фејбук профил.