Професорката Најчевска со шест клучни прашања за пожарот во Тетово

Универзитетската професорка Мирјана Најчевска, на својот фејсбук профил, постави неколку прашања кои се клучни за одговор во однос на пожарот во тетовската ковид-болница. 

Таа смета дека ова се прашањата на кои треба да се одговори:

1. од каков материјал била направена модуларнта болница

2. дали била обезбедена (уземјена) електриката

3. дали имало сензори за пожар

4. дали имало апарати/опрема за гасење пожар

5. дали имало план за евакуација во случај на пожар?

6. Дали биле обезбедени доводите за кислород?