Проектот на Симон Трпчески не бил интересен за ниедна институција да го поддржи?

Ина Многуфина се огласи, а јавноста ја поддржа во нејзиниот став за нашиот голем и светски признаен пијанист. 

-Нека остане забележано дека проектот на Симон Трпчески, нашиот прв национален уметник, "Македонисимо" кој е посветен на македонската музика, сплет од ора и песни инструментално изведени, проект кој го промовира секаде по светот, не бил интересен за ниедна институција да го поддржи.