Продолжете си го животот со овие 7 здрави навики

Овие 7 здрави навики доколку ги внесете редовно во вашиот живот, би можеле да ви го продолжат и за 11 години. Не е лесно, но сепак важи она дека “Кога се сака, се може.

На што треба да се навикнете?

1. Никогаш не го прескокнувајте појадокот. Оние кои појадуваат редовно имаат позитивен став кон работата и се поефикасни

2. Јадете доволно овошје и зеленчук. Антиоксидансите кои ги содржат го забавуваат стареењето и ќе ги внесете и потребните витамини.

3. Не прескокнувајте оброци. Јадете секој ден во исто време. Прескокнувањето оброци води до прејадување и губење контрола врз исхраната.

4. Престанете да пушите. За штетното влијание сигурно сте веќе запознаени.

5. Вежбајте секојдневно. Потврдено е огромното позитивно влијание кое го има вежбањето врз вашето тело.

6. Наспијте се. Кога спиете вашето тело добива шанса да се обнови, освежи и да се подготви за соочување со новиот ден.

7. Секој ден одвојте време за себе. Опуштете се со купка, медитација, лежење, музика..било што, што може да ви го врати оптимизмот.

nike air max 1 sale