Претпладнево загадувањето во Гази Баба и Миладиновци над дозволеното

По краткото прочистување и врнежите, дел од скопските и општини и оние во околината повторно е со загадување над дозволената граница. Претпладнево Миладиновци и Гази Баба се со најлош квалилт на воздухот - 72 и 58 ПМ 10 микрограми на куден метар.

Блисук зад нив се е Ректорат и Ѓорче Петров - 48 и 40. 

Да државно ниво, денеска повторно најлош воздух дишат тетовци, а и Битола е над дозволената граница за загадување.