Преминувањето на пругата во Горно Лисиче претставува секојдневен стрес за тамошното население

Жителите на Горно Лисиче стравуваат за својата и за безбедноста на своите најмили. 

Рампата на железничкиот премин подолго време не е во функција, а жителите велат дека не се чувствуваат безбедно ниту кога одат пеш, ниту кога поминуваат со автомобил или пак автобус. Во секој момент може да наиде воз и да се случи голема трагедија, а фрекфентноста на тоа место е доста голема. 

Рампата е скршена, а тревата не дозволува да има добра прегледност, велат тие. 

 

Фото: Слободен печат