Во четврток, на 8 јуни во скопското кино „Милениум“ во 20 часот е закажана премиерата на филмот „Мумија“.  

Филмот е во режија на Алекс Курцман, а во главните улоги e фантастична актерска екипа Том Круз, Расел Кроу, Софија Бутела, Анабел Волис.

Вториот новитет во „Милениум“ за неделава е детскиот филм „Авантурите на Нели“ во режија на Доминк Веслеј, со Флора Тиеман, Џулија Ричер, Каи Лентродт во главните улоги.