Прекрасна приказна од ЈП Лајка, вдомена Етна

„Етна има чип и несреќно вдомување“, вака ја започнаа ЈП Лајка приказната за кафеавата женка питбул неодамна. 

За среќа, се најде сопственик кој среќно ќе ја вдоми. 

Случајно, октомври е и месец за покренување на свеста за питбулите. 

Целта за одбележување на овој месец е градење на одговорно сопствеништво и подигнување на свеста кај сите сопственици на оваа раса, бидејќи за жал поради својата природа и карактеристики овие кучиња се користат нелегално за борби. 

Од ЈП Лајка не е првпат да спасат питбул и потоа да се најде вдомувач, односно нов сопственик.