Пред една година исчезна Пино, па беше убиен: „Дојдете на мирен протест за сите исчезнати, убиени и починати деца“

На десетти декември навршува една година од исчезнувањето на Пино Секондо.

Неговата мајка Маја Трпковска најави дека по тој повод во 17 часот ќе организизра мирен протест во сеќавање на убиениот син.

-Денот кога моето синче исчезна. Денот кога моето дете го убија. Денот кога Ангела Георгиевска и Али Фуркан се ставија на местото на Господ и му го одзедоа животот на моето дете. Во име на моето дете и во име на сите синови и ќерки кои се исчезнати, убиени и починати во Република Македонија, ве молам да дојдете на овој мирен протест. Дојдете за сите деца. Тоа што му се случи на моето дете, може да му се случи на секое друго дете и уште една мајка, татко, брат, сестра да страдаат како мене… Ви благодарам на поддршката, пишува во повикот на Маја Трпковска на Фејсбук.