Во денешно време постои голем притисок за наоѓањето на вистинската личност и стапувањето во брак. Иако сето тоа е слатко и бајковито, сепак најлошото нешто што можете да го направите е да брзате низ овие работи.  Пред да стапите во брак, направете ги овие работи.

Обидете се да живеете сами, барем неколку месеци.

Имајте секс со личност која вашите родители никогаш не би ја посакале за вас.

Штедете малку за убаво патување или нешто вредно што сакате.

Научете како да готвите фини нешта.

Стекнете повеќе самодоверба и сигурност во себе.

Патувајте сами.

Справете се со еден од вашите најголеми стравови.

Најдете ново хоби.

Размислете дали сакате деца и колку.

Сфатете кој е вашиот омилен пијалок.

Научете да кажете „не“. Ќе ви треба.

Научете мултитаскинг.

Запознајте ги подобро вашите пријатели.

Научете да бидете среќни кога сте сами.