Повратник од Канада во Битола починал во самоизолација

Маж на 60-тина години кој се вратил од Канада и престојувал во самоизолација во својот дом во Битола, бил пронајден мртов на улицата Димче Лахчански.

Според првичните инфромации тој неколку дена не одговарал на повиците на соседите па тие одлучиле да повикаат полиција  Повикани биле и битолските пожарникари, кои дошле без соодветна опрема и одбиле да влезат во станот на починатиот. Тоа го сториле полициските службеници кои заедно со медицински тим,  опремени и облечени во скафандери влегле во станот.

Засега нема официјални детали за смртта, но тој посмртно ќе биде испитан дали бил заболен од Ковид-19 и дали тоа е причината за смртта.