Повици за солидарност - Црн биланс од земјотресите во Турција и Сирија

Зборови на солидарност и молитви за народот во Турција и Сирија каде во страшнито земјотрес загинаа над 1200 лица. 

Турскиот претседател информираше дека само во Турција во земјотресот загинале 912 лица, а повредени се 5.383. Најмалку 386 лица загинаа во Сирија, од кои 239 главно во регионите Алепо, Хама, Латакија и Тартус, објави сириската државна телевизија.

На социјалните мрежи се шират повици да бидеме солидарни, да донираме во рамки на своите можности...затоа што на Скопје му помогнаа до целиот свет кога се соочуваше со последиците до разорниот змејотрес.