Потсетување за сопствениците на миленици: Рокот за микрочипирање на миленици важи до крајот на годината

Се продолжува рокот за бесплатна идентификација и регистрирање на домашните миленици. Крајниот датум е 31 декември. Првиот човек на АХВ вели дека ова е дел од тригодишната стратегија за справување со неодговорното сопствеништво и бездомните кучиња.  

Се зголемуваат и казните за оние сопственици кои нема да ги идентификуваат своите домашни миленици.

АХВ има набавено 100.000 микорчипови, кои се наменети за евидентирање на сите домашни миленици.

На овој начин ќе се намали бројот на кучињата скитници, а ќе се зголеми безбедноста на граѓаните.

nike air max 2019 metallic silver