Поставени заштитни столпчиња на неколку локации во Капиштец

На барање на граѓаните, Општина Центар постасви нови заштитни столпчиња на улиците „Прохор Пчински“ на Кале и „Козара“ и „Елисие Поповски Марко“ во Капиштец.

Со поставувањето на столпчињата дополнително се регулира одвивањето на сообраќајот на улиците, истовремено зголемувајќи ја безбедноста на пешаците и велосипедистите.

- Апелирам до жителите да ги почитуваат сообраќајните правила и знаци и да не ги кршат, вадат или на друг начин оштетуваат поставените заштитни столпчиња, напиша градоначалникот Горан Герасимовски на Фејсбук.