Поставени 258 заштитни столбови на неколку градски улици во Скопје

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ Скопје по налог на Град Скопје, во текот на изминатиот период поставија заштитни столобви на неколку локации на градските сообраќајници со цел зголемување на безбедноста на пешаците и со цел спречување на непрописно паркирање на возилата.

Поставени се 258 заштитни столобви и тоа на крстосницата булевар Јане Сандански со улица Фрањо Клуз, булеварот Трета Македонска Бригада, улица Бутелска и на улица Љубљанска.

Екипите продолжуваат и во наредниот период со поставување на заштитните столобви на сите места каде што ќе има потреба од нивната функција.

Заштитните столобови често се уништуваат, а на места и отстрануваат од страна на несовесни граѓани и ЈП Улици и патишта Скопје апелира до сите учесници во сообраќајот со цел да се одржи безбедноста да ја почитуваат поставената сообраќајна опрема и сигнализација на градските сообраќајници.