Последен поздрав за младиот актер од МНТ: Колегите се простуваат од Славиша

Колегите од македонската актерска сцена, со голема тага и неверување, се простуваат од младиот колега Славиша Кајевски кој почина на 39-годишна возраст. 

-Каков удар сине, монструозен и подмолен шок, за мене ќе бидеш мојот син Раде од Министерка,те сакам убавецу.....одмори се и поздрави ги другарите, пишува Весна Бејбе Петрушевска. 

-Лесна ти земја, Славек, напиша Ирена Ристиќ споделувајќи фотографија од актерот. 

-Не! Не сакам да верувам во ова! Славиша, мирно небо, пишува писателката Ксенија Николова.