Порака на денот: Вие сте подарок за овој свет!

Секое утро, откога ќе го поздравите сонцето, убаво размислете за ова:

Дали ја давате вашата енергија и креативноста, вашиот талент, онаму каде што луѓето недоволно ве ценат?

Престанете да одите со глава низ ѕид!

Ослободете се од тие места и луѓе. Оставете ги да одат по својот пат.

Животот е прекраток за да ги убедувате луѓето да бидат свесни за тоа кои сте и колк вредите.

Сакајте се доволно за да можете да си заминете од секоја ситуација во која постојано ги ставате другите на прво место, а тие ве игнорираат вас.

Усните на мудрите се запечатени и не им зборуваат на оние кои одбиваат да ги слушаат или оние кои претпочитаат да живеат во незнаење.

Почнете да создавате место за себе, место во својот живот и во светот, за да го правите она за коешто мислите дека сте родени и за луѓето кои се подготвени да ги примат вашите дарови.

Вашите таленти и време се скапоцени.

Внимавајте на нив, негувајте ги и разивајте ги.

Само на тој начин можете да живеете живот кој има цел, кој е значаен и во кој нема фрустрации.

Вие сте подарок за овој свет.

Заслужувате да бидете препознаети за она што сте.

Не заборавајте: Вие имате величественост во себе!