Порака на денот: Важно е да им дозволиме на некои работи да си одат

Важно е да им дозволиме на некои работи да си одат, да исчезнат.

Да се ослободиме од нив, еднаш засекогаш. 

Не очекувајте да ви се вратат, да ви ги признаат напорите, да откријат дека сте генијални и да ја сфатат вашата љубов. 

Затворајте ги круговите, не заради гордоста или лошотилок, туку затоа што тоа повеќе не се вклопува во вашиот живот.

Затворете ја вратата, променете ја плочата, исчистете ја куќата, избршете ја прашината.

Престанете да бидете она што сте биле некогаш и станете она што навистина сте.

  • Пауло Коелјо