Порака на денот: Што е најголемата мудрост?

Најголемиот успех е несебичноста.
Најголемата вредност е самоконтролата.
Најголемиот квалитет е да знаеш како да им служиш на другите.
Најголемото знаење е да не му дозволиш на светот да управува со вашето битие.
Најмагичното нешто е да создадеш страст.
Највеликодушно е да не се врзуваш.
Најголемото добро е мирниот ум.
Најважното трпение е скромноста.
Најголемиот напор е да не се занимаваш со резултатите.
Најголемата мудрост е да гледаш подалеку и подлабоко од надворешниот изглед.