Порака на денот: Секое поттиснато чувство остава трага на телото

Ако не го послушате своето незадоволство, телото ќе ви одговори со главоболка.

Ако не ја послушате својата лутина, телото ќе ви одговори со гастритис.

Ако не го послушате својот страв, вашето тело ќе ве стави во умствен затвор.

Ако не го послушате својот нагон да кажете „НЕ“, телото ќе ви одговори со проблеми со желудникот.

Ако не ја послушате својата страст, телото ќе ви одговори со инфекција.

Ако не ја послушате својата креативност и талент, телото ќе ви одговори со зголемување на килограмите.

Ако не ги послушате своите чувства, телото ќе ви одговори со дерматритис.

Секое поттиснато чувство остава трага на телото.

Телото е огледало на нашата душа.

cheap nike air max 90