Порака на денот: Ниту една средба не е случајна

Во текот на животот запознаваме многу луѓе, некои од нив ги забораваме за неколку минути, а со некои од нив го поминуваме поголемиот дел од животот. 

Случајности не постојат. Сите тие имаат своја цел, лекција или предупредување и сите тие влијаат на нас:

Оние кои треба да нѐ разбудат и оние кои носат многу промени.

Оние кои нѐ потсетуваат дека треба да се вратиме на вистинскиот пат.

Оние кои ни помагаат во нашиот развој и истовремено се инспирација и предизвик. 

Оние кои го одржуваат просторот, а тоа може да биде некој кого го познаваме или сретнуваме само за момент.

Оние кои остануваат, а тоа е семејството, пријателите, сродните души...

Постојат и оние кои не припаѓаат во ниту една од овие категории. Тие се вистинска љубов и тие во нас ги оставаат најдлабоките траги.