Порака на денот: Кога почнуваш одново, губиш многу работи...

Цената на новиот живот е твојот стар живот.
Ќе останеш без удобната зона и чувството дека знаеш каде одиш.
Ќе останеш без многу врски и пријатели.
Ќе останеш без симпатии и разбирања. Но, тоа повеќе нема да биде важно.
Затоа што твоите луѓе ќе те дочекаат на другата страна.
Ќе те сакаат, наместо само да им се допаѓаш.
Ќе те видат тебе во полн сјај, наместо само да те разбираат.
Она што ќе го изгубиш е наменето за личноста која повеќе нема да бидеш.

~ Бријана Вест