Порака на денот: Ќе пројде и ова... Сè проаѓа!

Ќе пројде и ова.
Сè проаѓа. 

Вишок време и вишок информации.
Вишок храна и недостаток од движење.
Нервоза, напади на паника и црн хумор.
Опсесивно следење бројки.
Рацете ни испукаа од силен сапун и гелови за дезинфекција. 

Ќе пројде и ова.
Сè проаѓа. 

Сè ова што го имаш научено за самоконтролата, прилагодувањето, толеранцијата, дисциплината, сега е време да го примениш.

Трпеливо и полека, ден по ден, чувај ја силата и терај понатаму.

Ќе пројде и ова.
Сè ќе пројде.