На социјалните мрежи се појави пост со фотографија на кој се тврди дека популарната Хроно диета, ги наполнила болниците во Македонија.

Според тврдењата оваа диета најчесто предеизвикува срцеви заболувања, дијабетес и бубрежни заболувања….

Оваа фотографија беше споделена во Фејсбук групата „Хроно исхрана“, но по неколкуте коментари, корисничката која ја стави фотографијата ја избриша.