Половина Скопје утре без струја

Согласно добиеното известување од ЕВН Македонија АД, Регионалниот центар за управување со кризи Град Скопје известува декаутре (вторник) поради планирани техннички зафати во дистрибутивниот систем за електрична енергија , без електрична енергија ќе останат:

- од 08:00- 15:00 часот дел од корисниците од село Добри Дол.(општина Сопиште)

- од 09:00-11:00 часот детската градинка Орце Николов ул.Вич.(општина Карпош)

-од 09:00-12:00 часот дел од корисниците на ул.Георги Скрижевски, дел од ул.Тасино Чешмиче. (општина Центар)

- од 09:00-15:00 часот корисниците од ул.Пекљане парни броеви од бр.50 до 74 и непарни од бр.47 до 69. (општина Ѓорче Петров)

- од 10.00 – 12.00 часот корисниците на ул. Петар Манџуков од 69 до 75, непарни броеви (општина Бутел) и

- од 10.00 – 16.00 часот корисниците од с. Средно Коњари, с. Горно Коњари, с. Дивље, с. Сушица, дел од с. Долно Коњари. (општина Петровец)